- Start: vanaf juli of sept ‘23 (in overleg af te stemmen)
- Locatie: Utrecht
Wil jij meebouwen aan een te gek lokaal en circulair productassortiment op basis van bio reststromen voor de stad Utrecht? En dan vervolgens de producten terug zien bij de horeca, kantines en grote kantoren? Klinkt een stage bij een snelgroeiende startup met kantoor en kruidentuin in het Berlijn van Utrecht je fantastisch? Zit jij in je 3e of 4e jaar van je opleiding food innovation (of een vergelijkbare studie), ben je een aanpakker, sociaal en leuk om mee samen te werken? Ow yes…voel je het al. Dan zijn we misschien wel een match!
Over de Clique
Wij zijn een stel gepassioneerde ondernemers die het niet kunnen laten om organische grondstoffen om te zetten naar heerlijke producten. Met onze grondstoffenservice halen we gescheiden biostromen zoals koffiedik, snij – en voedselresten CO2-neutraal op bij bedrijven, supermarkten en horeca in Utrecht en omstreken. Van deze stromen maken we samen met partners al fantastische producten. Zoals brood van bierbostel, bier en frisdrank met sinaasappelschillen, en oesterzwammen grootgebracht op koffiedik als heerlijke vleesvervanger. We zien nog veel meer mogelijkheden voor producten die we kunnen maken op de organische reststromen, die nu helaas vaak als afval worden verbrand. Samen met onze partners brouwen, bakken en boeren we er op los om uiteindelijk deze verse producten te leveren aan onze klanten waar we die stromen in de eerste instantie hebben opgehaald. Cirkeltje weer rond.
Wat ga je doen
Als stagiair Product Development ga jij met het team aan de slag met het onderzoek, ontwikkeling en uitvoering om de huidige en toekomstige producten naar het volgende niveau te brengen. Je helpt bij de verdere ontwikkeling van de vernieuwende concepten en gaat nieuwe samenwerking helpen vormgeven en organiseren. Je gaat mee van idee tot ontwerp, denkt mee over de productie en de uiteindelijke verkoop. Jij bent echt een onderdeel van het team. Je vindt het gaaf om zelfstandig te werken, verantwoordelijkheid te nemen, je mening te geven en feedback te ontvangen.
Je belangrijkste werkzaamheden
- Het ontwikkelen van vernieuwende productconcepten op basis van circulaire grondstoffen zoals gember, oesterzwammen, citrus, bierbostel, groentenstromen.
- Assisteren in het uitschrijven, testen en verder ontwikkelen van nieuwe producten
- Meedenken over de productieprocessen
- Onderzoek naar potentiële nieuwe samenwerkingen en producten
- Plannen, maken en bewaken van deadlines
- Schakelen met ervaren professionals en samenwerkingspartners
Wie ben jij?
- Jij zit in je 3e, 4e of 5e jaar van je opleiding Food Technology, Food Innovation of een vergelijkbare studie (HBO of WO)
- Je bent een doorpakker, je neemt graag je verantwoordelijkheid en werkt graag met andere mensen
- Je communiceert graag persoonlijk en je durft jezelf te zijn
- Een mooie wereld en je eigen bijdrage daarin zijn belangrijk voor je
- Je hebt tijd om minimaal 30% van je stage ook mee te draaien in het Clique team voor verschillende activiteiten
Wat we bieden
- Een hele fijne ruige plek in de stad van Utrecht waarin je bent omringd door groen
- Een unieke kans om bij te dragen aan en te leren van de groei van een succesvolle start-up
- Mogelijkheid om expert te worden op het gebied van productontwikkeling in circulaire producten
- Combinatie van onderzoek & stage is mogelijk
- Stagevergoeding & reiskostenvergoeding
Enthousiast?
Stuur dan je CV en uitgebreide toelichting waarom jij met ons aan de slag wilt naar vacatures@declique.nl
Een stageplek voor minimaal 4 tot 6 maanden op basis van 20-36 uur