70% minder afval na 3 maanden
Wij helpen je bij elke stap

Grondstoffenservice

 

Sluit een grondstoffencontract af. Wij bieden een CO2-neutrale ophaalservice van grondstoffen zoals koffiedik, sinaasappelschillen en snij- en etensresten.

Coaching

Betrek je medewerkers. Wij leveren coaching en training van medewerkers. Ook leveren we communicatiemiddelen en de containers. Allemaal zodat het leuk én makkelijk wordt.

Inzicht in je opbrengst

Word wijzer! We geven inzicht in de grondstoffenstromen en CO2 besparingen in de vorm van impactrapportages.

Producten van jouw grondstoffen
product

Pluk de vruchten! Bestel later dit jaar, als eerste, producten gemaakt van oa. jouw reststromen

Doe je mee?

We helpen graag alle bedrijven in de regio Utrecht met een constante hoeveelheid aan reststromen

Op dit moment werken we vanuit onze hub in Utrecht in de provincie Utrecht en Zuid-Holland. We zijn met verschillende steden in gesprek om uitbreiding voor te bereiden. Voor onze opschaling zoeken we landelijke partners. Ben jij erbij als wij onze duurzame impact opschalen? Neem contact met ons op!

Zo werken wij

Previous slide
Next slide

Alles wat je nog meer wilt weten

Ik heb interesse, en nu?

Geweldig! Neem contact met ons op zodat we een afspraak kunnen maken. In het eerste gesprek lichten we onze missie en onze service toe en doen we een inventarisatie van hoeveel reststromen je hebt die wij als grondstof kunnen gebruiken. Op basis daarvan maken we een voorstel. Bij de volgende meeting bespreken we het en kijken we hoe het scheiden zo makkelijk mogelijk gefaciliteerd kan worden. Wij zetten bakken en leveren posters voor die bakken en jij licht je medewerkers vast in. Tot slot komen we graag een presentatie geven aan het personeel om ze enthousiast te maken door hen te vertellen wat er gaat gebeuren met de reststromen die ze gaan scheiden. Dan is het een kwestie van… doen!

Hoe moet ik mijn keuken inrichten, zodat ik mee kan doen?

Het hergebruiken van je reststromen begint, zoals je je vast kan voorstellen, bij goed scheiden in de keuken en bij de bar. 

 

Hiervoor zal je wat extra bakken nodig hebben. Omdat veel bedrijven hun keukens al vrij optimaal hebben ingericht en dus weinig ruimte ‘over’ hebben, kijken wij mee hoe je je keuken het beste kan inrichten, wat voor bakken waar het beste geplaatst kunnen worden zodat het het beste aansluit bij de workflow van de medewerkers. 

Ik wil graag meedoen, maar... ik heb heel weinig ruimte

Geen zorgen, dat zien we continu. We kijken graag mee hoe het scheiden ook in jouw keuken, en met de specifieke uitdagingen van jouw werkplek, kan slagen. En gelukkig hebben we daar de ervaring dat er altijd wel een mouw aan te passen is. Het klinkt (en is) cliché maar waar een wil is, is een weg! 

Hoeveel kost het om met jullie te werken?

Dat hangt er helemaal vanaf hoeveel grondstoffen je hebt. We zien bij onze huidige klanten dat ze gemiddeld zo’n 5-10% duurder uitkomen. Maar het grootste deel is meer een kostenverschuiving. Je betaalt namelijk al om nu je afval af te voeren en dat wordt significant minder. Voor onze duurzame grondstoffenservice betaal je ook, maar krijg je ook enorm veel terug.

Wat doe ik met mijn huidige afvalcontract?

Afval dat willen we natuurlijk zo min mogelijk, maar je zal toch nog misschien zo’n 20-30% restafval overhouden. Het is daarom een kwestie van je contract qua containers en aantal keer ledigen aanpassen naar de nieuwe situatie.

Hoe krijg ik mijn personeel mee?

Je zal er verbaasd over staan dat er al een aantal stiekeme ambassadeurs tussen je personeel zitten. Ze hebben er misschien nooit iets over gezegd, maar zullen erg blij zijn om te zien dat etensresten en andere materialen niet zomaar weggegooid en dus verspild worden. Het is veel mensen vaak een doorn in het oog. Maar natuurlijk wil je dat iedereen netjes meewerkt aan het scheiden, daarom is het belangrijk dat voor iedereen heel duidelijk is wat ze moeten doen, hoe ze dat moeten doen en waarom. Hiervoor komen we graag een presentatie geven om te vertellen wat wij doen met de gescheiden grondstoffen. Ook leveren we bv. posters en andere communicatiematerialen die hen scherp houdt.

Onze klanten