De Clique – van kliekjes naar …

Van kliekjes naar...

Wat veel mensen afval noemen, gebruikt de Clique als Utrechtse grondstoffen voor Utrechtse producten. Zo gaan we lekker lokaal keten.

Voor Horeca ondernemers

Wij regelen het chique

Hoeveel grondstoffen gooi je dagelijks in het restaurant weg? Wij halen graag alles op wat nuttig is (zoals koffiedik en sinaasappelschillen) en maken er, samen met onze partners, toffe nieuwe producten van (zoals oesterzwammen en zeep). Producten die je mogelijk zelf weer nodig hebt. Is dat niet een mooie cirkel? 

Schone ophaal service

Onze fietskoerier haalt meerdere keren per week, met 0% fijnstof- en 0% CO2-uitstoot, de grondstoffen ophalen.

Jouw voordeel

  • Geen extra kosten, wel onbetaalbaar duurzamer
  • Gemak van grondstoffenscheiding door coaching in de keuken
  • Geweldige PR en storytelling
oesterzwam

Circulaire producten

Op de topproducten die we maken van jouw grondstoffen ontvang je een grondstoffenkorting.

Pretty Plastic Plant van Overtrders-W en Bureau SLA, waarbij plastic flessen, doppen en pakken worden omgezet naar prachtige tegels.

Voor Circulaire ondernemers

Klikken wij?

Maak jij producten van secundaire grondstoffen of is dit je ambitie? Wij partneren graag met ondernemers die waardevolle producten maken van de waardevolle grondstoffen die wij met de vrachtfiets uit de stad halen. 

 

ONTDEK HOE HET ANDERS KAN

Waarom De Clique?

Afval is een menselijke uitvinding. Niet zo’n slimme bovendien. En het systeem van continu nieuw grondstoffen verbruiken is ook niet houdbaar. 

Heb je in de natuur ooit iets gezien dat geen nut heeft? 

Alles heeft waarde. Alles wordt hergebruikt. En dat is dan ook het uitgangspunt voor de Clique. 

Eenmalig gebruik moet stoppen. In het systeem dat wij bouwen worden materialen steeds opnieuw gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. 

Genoeg gepraat. Er is werk aan de winkel. 

Als je ons zoekt… Wij zijn hier onze grondstoffenhub aan het bouwen.

Ons Team

Met man en macht werken wij aan onze missie. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke drive en neemt zijn eigen talenten mee om De Clique tot een Utregs, nou ja zeg maar wereldwijd, succes te maken. Onze jarenlange ervaring in het starten – en opschalen – van succesvolle social enterprises in de afval-, distributie- en technologiesector, waaronder BinBang, Fietskoerier.nl  en Fairphone, komt daarbij goed van pas.

Neem contact op

Wil je mee keten? Wij kunnen niet wachten om met zo veel mogelijk mensen de keten te sluiten. Heb jij interesse, stuur een mailtje!

Onze Launching Partners